• 18MARç
  0 Comments

  Barretes energètiques – 7 receptes saludables fàcils de fer

  Oblida’t dels snacks plens de sucre comprats al súper i fes les teves pròpies barretes energètiques de granola.

  Els prestatges de les botigues d’alimentació són plens de barretes de cereals suposadament “totalment naturals”, que fan que menjar fora de casa sigui fàcil i obtinguis un xut d’energia molt necessari (sense recórrer a les barretes de xocolata). Però ¿realment són una alternativa saludable? Majoritàriament, no.

  El que trobem entre aquests embolcalls acuradament envasats són productes ultra processats, amb un alt contingut de sucre i poc nutritius. De fet, és millor que et mengis una barreta de xocolata.

  Preparar les teves pròpies barretes de granola no és gaire difícil i pots utilitzar fruits secs, llavors i baies i triturar-ho, revestir-ho amb mel o xarop d’auró. Però si no saps per on començar i no vols improvisar, et deixem receptes fàcils, nutritives i, sobretot, delicioses.

  Barretes de granola amb 5 ingredients

  Una opció vegana i sense gluten, aquestes barretes de granola sense cocció de Minimalist Baker només contenen cinc ingredients: dàtils, xarop d’auró, mantega cremosa de cacauet, ametlles torrades i flocs de civada (sense gluten per als celíacs). Ideal per a ocasions en què falta temps i tens pocs ingredients.

  Barretes de granola amb superaliments (no requereixen cocció)

  Som molt fans de qualsevol recepta saludable de barreta de granola amb xocolata. A més de la genialitat del nom, el “food blogger” de Domestic Gothess, presenta unes barretes riques en antioxidants i fibra que t’ompliran durant més temps. Des de llavors de xia fins baies de goji, la llista d’ingredients és llarga, però ofereix molts nutrients si estàs preparat per anar a comprar.

  Barretes de menta i xocolata (no requereixen cocció)

  “Oh She Glows” elimina el sucre refinat de la recepta i proposa dàtils com a edulcorant en les seves barretes de granola de menta amb xocolata. Té un quart de tassa de proteïna en pols, fet que les converteix en un refrigeri ideal després d’entrenar. Barreja-ho bé tot i deixa-ho al congelador; notaràs que el gust de menta s’intensifica quan es refreda.